Médiaoktatás szerepe a helyi társadalomban

A Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium Ifjúságért Alapítványa a Médiaoktatás szerepe a helyi társadalomban című NEA-UN-15-SZ számú  pályázatával 1257567 Ft összegű (90%-os) támogatásban részesült a  Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégium által kiírt Civil szervezetek szakmai programjának támogatásán. Ebből 3 db kamerát, 3 db fényképezőgépet 6 db memóriakártyát, 1 db projektort és 1 db csiptetős mikrofont, valamint egy szakmai kirándulást tudtunk finanszírozni diákjaink szakmai fejlődése és különböző társadalmi szervezetekkel való együttműködése érdekében.

A pályázati támogatásból beszerzett kamerákkal, fényképezőgépekkel és memóriakártyákkal a diákok több és jobb felvételt tudtak készíteni, még több pályázaton tudtak részt venni és sikereket elérni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az EDF DÉMÁSZ Zrt. támogatásával fotópályázatot hirdetett „Az egyén felelőssége a tudatos energiahasználatban” címmel, melyre Kovács Laura 10B osztályos médiás tanuló is küldött két pályaművet. Mindkét képe díjazott lett! A Nenzeti Tehetségek Pályázat segítségével megrendezheti a TIM Production, a diákjaink és tanárjaink segítségével a Művelődési Házban  A musicalek éjszakája  2-őt, amelynek előkészületeihez is már a projektort mikroportot tudták használni. 10 B indult a 11. Országos Középiskolai filmszemlén is A látszat néha csal című kisfilmmel, ahol helyezést ugyan nem értek el, de gazdagíthatták a filmkészítési tapasztalataikat.  Slam Poetry versenyekre jár több költői hajlammal rendelkező diákunk Szegedre, ahol az általuk készített képeket is időnként felhasználják.  A projektort és a mikroportot is különböző eseményekhez és műsorokhoz használtuk fel pl.:11.C osztályos diákok osztályfőnökük  vezetésével Mikulási műsorral, ajándékokkal lepték meg a Menedékváros nagyon nehéz sorsú kis lakóit, városi adventi gyertyagyújtási ünnepség szervezésénél, Szalagavató bál szervezésénél.

A kamerák, fényképezőgépek és mikroport nagy segítséget nyújtott a Szertelenül című balesetmegelőzési kisfilm elkészítésében, melyet a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felkérésére rendezett Pócsik Olga tanárnő, Csuka Tibor tanár úr és Toldi Gergő volt diákunk az iskola diákjainak szereplésével. A félegyházi Sírius rádióhoz továbbra is készít adásokat egy lelkes csapat Csuka Tibor tanár úrral, nekik a mikroporttal tudtunk segíteni. A médiás diákok szakmai kiránduláson a Dunaújvárosi Főiskolán betekinthettek a filmezés és híradózás rejtelmeibe Gyöngyösi Tibor tanár úr szakmai vezetésével, illetve a Lakiteleki Népfőiskola által szervezett filmszemlén szakmai zsűriként vehettek részt előre meghatározott szempontok felhasználásával.

Köszönjük a támogatást diákjaink szakmai fejlődéséhez való hozzájárulást!

Lakosné Szemerédi Zsuzsanna pályázatért felelős tanár