Ugrás a tartalomra

2023. 07. 12.
Filmgyártás-élménytúra, médiás diákokkal a Korda Filmparkban.

​Egy sikeres pályázatnak, a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően március 4-én lehetőségünk volt szakmai kirándulást szervezni a világhírű filmrendező, Korda Sándor nevét viselő filmparkba. A rendhagyó kiránduláson minden évfolyamból vettek részt médiás diákok. Mivel ez jutalomkirándulás volt, csak azok utazhattak Etyekre (37 fő), akik megfelelő szakmai ambícióval és aktív, kreatív iskolai teljesítménnyel rendelkeztek.

A filmpark névadójáról - Sir Alexander Korda (1893. szeptember 16. – 1956. január 22.) - fontos tudnunk, hogy nyári vakációit rendszeresen Kiskunmajsán töltötte az anyai nagyszüleinél, akik az I. világháború előtt itt éltek.

Stúdiólátogatásunk csoportbontással kezdődött, majd két programvezető hölgy kalauzolásával bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé. A működő filmstúdióban rövid sétát tettünk a középkori díszletvárosban, valamint New Yorkban, egy hiteles utcadíszletnek köszönhetően. A stúdió adott otthont többek között a Pokolfajzat 2. – Az arany hadsereg –, a Valami Amerika 2. –, és a Kaméleon című filmeknek. Forgatás miatt sajnos csak kívülről láthattuk a 6-os stúdiót, amely Európa legnagyobb fedett stúdiója.

További képeink ITT tekinthetőek meg! 

Prospektus
Tájékoztatónk
Határtalanul 2022

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

NTP logó
Ökoiskola
Nemzeti Örökség Intézete

A Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai partnerintézménye